شیرین کننده ها

ایزومالت

ایزومالت ماده ای خورکی شبیه به شکر است که از آن به منظور تزیین دسرها، کیک ها و آبنبات ها استفاده می کنند. این ماده برخلاف شکر هنگامی که در دمای بالا گرم می شود، رنگش به زرد تغییر نمی کند و مقاومتش در برابر رطوبت بهتر از شکر است به همین دلایل هم برای تزیینات کیک ها و دسر ها کاربرد دارد.

ایزومالت خوراکی چیست؟

نوعی شیرین کننده خوراکی که در سال ۱۹۶۰ کشف شد ماده ای بی بو، کریستالی و سفید رنگ به نام ایزومالت خوراکی است. این ماده یکی از مواد اولیه در کارخانه های تولید خوراکی های کم شیرین، شکلات، آدامس و آبنبات است، به علاوه در تزیینات پخت و پز نیز استفاده می شود و مزیتش در این است که می توانیم آن را گرم کنیم و طی این فرایند تغییر رنگ نمی دهد. ایزومالت به طور طبیعی وجود ندارد، یکی از بهترین جایگزین ها برای شکر است و چون آن را از چغندر می سازند کاملا بی خطر است.

این ماده با این که خطر خاصی ندارد ولی از آن جایی که در بدن هضم نمی شود، خوردن بیش از اندازه اش می تواند باعث بروز مشکلات معده شود. کسانی که رژیم دارند به راحتی می توانند ایزومالت را جایگزین شکر و قند کنند چرا که شیرینی کمتری دارد و در بدن هضم نمی شود. برای افزودن به شیرینی این ماده می توانیم آن را با شیرین کننده های دیگری مثل سوکرالوز مخلوط کنیم و از مصارف آن می توانیم به تولید آبنبات های بدون قند اشاره کنیم.

طرز استفاده ایزومالت

برای مصرف ایزومالت آن را روی حرارت قرار می دهیم تا آب شود، این ماده در دمای ۱۹۰ درجه حل می شود، در مرحله بعدی ژل یا رنگ خوراکی را به این ماده اضافه می کنند و سپس قالب ها را چرب کرده و این ترکیب را در آن ها می ریزیم تا سفت شود و شکل ظرف را به خودش بگیرد. قبل از این که این ماده سفت شود می توانید آن را به هر شکی که دوست دارید در بیاورید.

نکات استفاده از ایزومالت

حتی بعد از این که این ماده سفت شد و شکل گرفت، می توانید آن را روی حرارت قرار دهید، آب کنید و مجددا شکل دهید.

ایزومالت را می توانید به تمام اشکال دلخواهتان قالب بزنید و بهتر است از قالب هایی که در برابر حرارت های بسیار بالا نیز مقاومت دارند استفاده کنید. استفاده از قالب های پلاستیکی برای حرارت این مواد مناسب نیست. ایزومالت یک ماده داغ است، حالت چسبناکی دارد و اگر به پوستتان بچسبد باعث بروز سوختگی های جدی و شدید می شود به همین دلیل هم بهتر است هنگام کار با آن دقت کافی را داشته باشید.

مصرف این ماده موجب پوسیدگی دندان ها نمی شود و از آن جایی که روی سطح قند خون تاثیر اندکی دارد، تولید انسولین را تحریک نمی کند.

بهتر است ایزومالت خوراکی را در یک ظرف یا کیسه سربسته نگهداری کنید تا هیچ رطوبتی از محیط اطرافش جذب نکند.

کاربرد ایزومالت

برای این که بتوانید این ماده را به صورت اشکال متفاوت در بیاورید و قالب گیری کنید باید آن را ابتدا گرم کنید تا به شکل های مختلف دربیاید. نوع خام این ترکیب را می توانید از لوازم قنادی به شکل دانه های ریز و درشت تهیه کنید و سپس آن را در دمای مناسب بپزید. نوع خام این ماده ارزان تر است ولی تهیه آن نیازمند داشتن مهارت است و بهتر است دستور العمل ها را دنبال کنید و در نهایت ماده نهایی و شفاف را در قالب های سیلیکونی بریزید تا سرد شود.

کار با ایزومالتی که از قبل آماده شده است بسیار آسان است و فقط لازم است قبل از مصرف آن را در ماکروویو ذوب کنید و در مدت ۳۰ ثانیه آماده مصرف می شود. استفاده از این شیرین کننده فقط به تزیینات و در قنادی محدود نمی شود بلکه در صنایع مواد غذایی، داروسازی، تولید خوراکی هایی مثل کیک و بیسکوییت های کم شیرین و نوشیدنی ها و تولید محصولات برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند و افرادی که رژیم دارند نیز کاربرد دارد.

عوارض مصرف ایزومالت

این ماده مانند فیبر ها عمل می کند و در بدن خاصیت ملین دارد. این خاصیت برای برخی از افراد مناسب بوده و برای برخی دیگر اگر به میزان زیادی مصرف شود باعث بروز شکم درد، نفخ و اسهال می شود. به علاوه این ماده ممکن است برای عده ای حساسیت زا باشد و مصرف بیش از ۲۰ تا ۳۰ میلی گرن ایزومالت در روز توصیه نمی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا